Skip to main content Skip to secondary content (sidebar) Skip to global menu

Vant over NHH og NTNU

Gruppebilde av studentene i høgskolebygget.

Mark Pasquine, John Joachim Mclean, Henrik Andersen, Lars Eivind Nitter Joranger og Marco Andreas Nordseth.

Studenter fra Høgskolen i Ålesund imponerte i nasjonal case-konkurranse, og kom helt til finalen.

KPMG International Case Competition er en årlig konkurranse hvor studenter fra ulike studiesteder konkurrerer i å løse business cases relatert til næringslivets utfordringer. Høgskolen i Ålesund stilte med lag for andre år på rad.

Fire studenter fra Ålesund

Gruppen bestod av følgende tredjeårs-studenter fra økonomiske og administrative fag; Henrik Andersen, Lars Eivind Nitter Joranger, John Joachim Mclean og Marco Andreas Nordseth. Førsteamanuensis Mark Pasquine har vært veileder for gruppen.

Den nasjonale konkurransen ble avholdt i Oslo i mars, og i semifinalen stod 12 lag fra blant annet NHH i Bergen, NTNU i Trondheim og BI.

Fornøyde med plasseringen

Laget fra Høgskolen i Ålesund kom så langt som til finalerunden, men måtte se seg slått på målstreken av BI. Høgskolelektor Mark Pasquine forteller at studentene fra Ålesund imponerte, og viste et stort konkurranseinstinkt i tillegg til faglig dyktighet. De fire lagmedlemmene er godt fornøyde med plasseringen, og syntes at laget fra BI var verdige vinnere. Pasquine understreker at det er all grunn til å være stolte av studentene våre. Laget fra BI bestod av masterstudenter som hadde deltatt i flere case-konkurranser tidligere.

Dommerpanel fra næringslivet

Casene blir hvert år utarbeidet på internasjonalt anerkjente universiteter, og lagene skal løse disse i løpet av 3 korte timer. Deretter er det fremføring foran dommere fra næringslivet og en fullsatt publikumssal. Studentene forteller at dette var nervepirrende, men at de stilte godt forberedt.

Trening i forkant

Før konkurransen hadde Mark Pasquine gått gjennom flere case-øvelser med gruppen. Her fikk de trent på å ta i bruk kunnskapen de har fått gjennom hele bachelorutdanningen. De fire studentene er enige om at øvelsene var svært nyttige, og hadde mye og si for den gode plasseringen i konkurransen.

Større fokus på case og presentering

I følge Pasquine er det per i dag en del praktiske øvelser med case ved økonomiske og administrative fag. Det blir imidlertid et mye større fokus på dette framover da et nytt fag skal introduseres, og det vil inkludere trening i presentering. I følge undersøkelser fra andre institusjoner har det kommet fram at det som savnes mest i utdanningen er praktiske øvelser som presentasjoner, og det å sette sammen den faglige teorien til praksis.

Om KPMG

Vinnerlaget i den nasjonale finalen fikk en pengepremie, og skal i tillegg reise til den internasjonale finalen i Hong Kong. Arrangør av konkurransen, KPMG, er et ledende kompetansehus som tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgift, samt rådgivning.

kpmg-vinnere2012